Winnie The Pooh

By Mayıs 01, 2013 ,

Taslakların arasında kalmış bir yazı, aylar olmuş yazalı nedense yayınlamamışım... Bu yazıdan sonra Hüma'nın doğum günü süslemelerini Winnie the Pooh temalı yapmaya karar vermiştim... Winnie the Pooh seviyoruz, tavsiye ederiz. Sanıyorum en masum, en güzel mesajlar veren çizgi film kendisi...

Televizyon yazımda Hüma'nın hiç televizyon izlemediğinden bahsetmiştim. Yılbaşında Kuriş ailesinin Ankara ziyareti sonrasında Çağla Hüma'nın artık çizgi film izleyebileceğini söyledi. Bunun üzerine Hüma'yı Pocoyo ile tanıştırdık. Ama Hüma Pocoyo'yu pek beğenmedi. Öyle olunca Winnie the Pooh tavsiye etti Çağla'cım. 
Winnie the Pooh (Hüma'nın deyişiyle mini the puf) arkadaşlık ve sevgi mesajları veren içeriği ve 13 dakikalık bölümleri ile yeni başlayanlar için idealmiş. 
Youtube'dan ve çeşitli çizgi film sitelerinden 2-3 bölüm izledik. Hüma'nın da hoşuna gitti. Ama internette Türkçe dublajlı bulmak neredeyse imkansız, o birkaç bölümle sınırlıymış meğerse. 
Her izleyeceğimiz zaman ara tara bir sürü vakit geçiyor, baktım olmayacak gittik D&R'a. Neyse ki orada DVD'leri varmış. Biraz yatırım yaptık CD'ye, bir miktar aldık Winnie the Pooh bölümlerinden zira televizyondan çizgi film izlemesi tercih edeceğim bir şey değildi zaten. Televizyonda izleyeceği şey ile ilgili kontrolüm yok denecek kadar az olurdu. Ayrıca gün içinde de anneannesini bunaltıp televizyon konusunda ısrarcı olmasını istemedim gelecekte de. Dolayısıyla süresini ve içeriğini kontrol edebileceğim şekilde bilgisayardan ya da Cd'den izletmek en mantıklısı gelmişti bana. Bilgisayardan izleme işi pratik olmayınca da Cd almak kaçınılmaz oldu.  


  

Şimdilik sadece ilk 4 DVD'yi izledi çünkü hepsi 13'er dakikalık 6 bölümden oluşuyor. Böylece 1 bölüm izledikten sonra kapatabiliyoruz. Uzun metrajlı filmi ise henüz izlemedik belki parçalar halinde izler daha sonra. 
İzlerken bunların benim hatırladığım Winnie the Pooh bölümleri olmadığını fark ettim, bu bölümlerde Winnie, Tiger ve Darby hafiye olup 100 hektar ormanındaki arkadaşlarının karşılaştıkları problemleri çözmeye yardım ediyorlar. Hüma'nın izlerken tüm diyalogları anladığını sanmıyorum yine de genel anlamda bir şeyler anlıyor. Ben de zaten bölümleri de seçerek izletiyorum, korkabileceği ya da kesin anlamaz dediğim bölümleri daha sonraya saklıyorum. Zaten sevdiği bölümleri tekrar tekrar izlemek istediği için sorun olmuyor. En sevdiği bölüm ise Roo'nun Uçurtması :)
Bir de o izlerken ben girip çıkıyorsam bana anlatmıyor mu, anne "uçurtma ağaçta kaldı" ya da "Winnie düşmüş gibi", kuzucum benim. 
Bu arada Winnie CD'leri ile birlikte 4-5 tane de Mickey Mouse almıştım. Ama onlar pek iyi olmadı henüz. Çok fazla hareket var özellikle Mickey'in evinde... Sağa sola dönüp duran nesneler, oradan buradan çıkan kollar gibi.. O yüzden takip etmek açısından biraz daha zor. Yine de arada sırada izliyoruz. 
Bir Hafta Sonu yazımın sonunda çizgi film izleyen Hüma'nın bu fotoğrafını koymuştum. Hadi Winnie the Pooh izliyoruz diyince, CD'lerinin arasından birini seçip DVD Player'a takıyor sonra da ses ve tv'yi ayarlamam için kontrolü bana bırakıp gidip koltuğuna yerleşiyor. 

Artık iyiden iyiye çizgi film izler oldu. Hatta tam bir Winnie the Pooh hayranı oldu diyebilirim. D&R'a gittiğimizde ona Winnie The Pooh kitabı da aldım birkaç tane, daha önce görmemiştim sanırım. Kısa hikayeler, renkler güzel, resimler güzel. Hatta bir tanesinin içinden poster bile çıktı, Hüma'cığım çok sevindi tabii ki. Hemen küçük odaya astık. 
Sonradan aldığım Winnie the Pooh bölümlerinin biri Winnie'nin ilk hikayeleri, Cristopher Robin var ve masal şeklinde anlatılıyor. Benim hatırladığım bölümler de eski 1968 yılının hikayeleri. Bu vesile ile öğrendim ki en az 3 kuşak Winnie the Pooh hikayesi var. İlk hikayeler daha güzel aslında Hüma biraz garipsedi diğerlerine alıştığı için. Hem gerçek çizgi film olması itibariyle de ilginç (bilgisayar animasyonu değil gerçekten çizilmiş), en azından bizim açımızdan..


Bunları da Okuyabilirsiniz

1 yorum

  1. Winnie the pooh karakterleri ile hazirlanmis bir kitap dizisi var d&r da. Tavsiye ederim. 3 yaşindan itibaren severek yapıyor oğlum.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.