Hüma'nın İlk Doğum Günü

By Eylül 14, 2012

Hüma Kuşumun ilk doğum gününün üzerinden neredeyse 6 ay geçti ve ben daha yeni yazmaya karar verdim. Daha doğrusu yazmak istiyordum ama bir türlü elim değip de resimleri filan seçememiştim. 

Bu yazıyı da yazalı neredeyse 10 gün oldu bu arada, bir türlü sonlandırıp yayınlayamamıştım, son anda aklıma Hüma'nın 1. Doğum Günü davetiyesi geldi. Onu eklememek olmaz...
İlk doğum günü için çok heyecanlanmıştım, hazırlıklar neredeyse 1-1,5 ay öncesinde düşünme ve planlama faaliyetleri olarak başlamıştı. Ne giysin, nerede olsun, nasıl olsun, ne yensin, ne içilsin ve de en önemlisi nasıl süslensin ortalık...
Nerede olsun kısmı en kolayıydı çünkü hem dışarıda rahat edemeyeceğimizi düşündüğümden hem de fazla masraf  yapmamak için evde olması en mantıklısıydı ki zaten bizim ev parti için uygundu...
Evde olmasına karar verdikten sonra menü oluşturma çalışmaları başladı, ilk etabı izmirde son halini alması ise annemin yardımıyla oldu. Tabii sibilimin ve kardeşin katkılarıyla ve emekleriyle...
Kıyafet konusuna gelince bayaa zor olduğunu söyleyebilirim şöyle ki ilk başta Marks&Spencer'dan pembe bir elbise almıştım, gayet klasik tatlı bir bebek elbisesi.. Sonra o içime sinmedi hiç, değişik bir şey olsun derken tesadüfen http://www.cokotutu.com/ da el yapımı renk renk tütüleri gördüm, çok hoşuma gitti. Epey bir düşündükten sonra hadi dedim bıdığımın ilk doğum günü kostümü farklı olsun.. Böylece tütü sipariş etmeye karar verdim. Sitede bulunan mor-fuşya bir tütüyü beğendim. Böylece aslında doğum gününün renk teması da belli olmuş oldu. Tütünün renklerinden yola çıkarak doğum günü süsleri, pasta ve diğer tüm detaylarda mor-fuşya kullanmaya karar verdim. Gerçi son anda tütünün rengi ile ilgili bir sorun yaşadık meğersem o benim beğendiğim tüller numuneymiş, yokmuş falan... Neyse sağolsun Ayşe Hanım bize bir tütü daha gönderdi sonra ama Hüma yine de ilk gönderdiğini giydi :)
Bu arada yandaki fotoğrafta doğum gününde önceki tütüyü giyen Hüma'nın çıkarmak için ağladığı görünmekte, kendisi ilk başta pek hazzetmedi bu tütü olayından, rahatsız geldi galiba ve de bana panik dolu anlar yaşattı zira yedek bir kıyafet hazırlamamıştım ve giymeme konusunda ısrarcı olsaydı artık günlük kıyafetlerinden biriyle katılacaktı ilk doğum günü partisine ama neyse ki o gün o moda girdi ve tütüyle barıştı. 
(Ve hatta daha sonrasında da evde sık sık tütüsünü giyip evde takıldı kendi kendine, oyuncak oynadı, dans etti (zaten doğum günü müziklerini birkaç hafta kadar dinledik arada.)


Süslemeler için parti malzemeleri satan web sitelerinde dolanıp durdum uzun süre, hiç beğendiğim bir şey olmadı, hepsi çok aynıydı hatta bir çoğu da çizgi film karakterleriyle süslü olduğundan direk elendikleri için seçenek de epey azdı. Neyse internette aranırken aranırken http://www.iyifikiratolyesi.com/ 'u buldum. Orada daha önce çalışmış kuş teması tam da bize göreydi, tabi renkler değişti. Ve bence güzel bir iş çıkmıştı, aylar sonra buradan teşekkür edeyim. "1" süslemeleri hariç süslemeler İyi Fikir Atölyesi'nden geldi, yalnız gelen süslerin birçoğunu biz amacından farklı kullandık, uyarladık, kesip yapıştırdık... 

Mesela büyük çubuklu süsler istemiştim ama sonra onları çubuklarından çıkarıp merdivene, lambaların üzerine ve diğer süsleri tamamlayıcı olarak onlarla birlikte sağa sola yapıştırmak suretiyle kullandık. Hediyelik etiketlerini evin muhtelif yerlerine yapıştırdık. Bir kısmını da sandalyelere yapıştırdık. Sanırım onların fotoğrafı çekilmemiş.


Zaten tüm süsleme malzemeleri geldikten sonraki kısım en zoruydu. Bizim salon hem büyük, hem de yüksek tavanlı hem de eşya ve duvarlar bakımından oldukça boş olduğu için fotoğraflarda canlı görünmesi için, neyi nereye asalım, neyi nasıl değerlendirelim diye epey bir kafa patlatmak gerekti.  Ve tabii oldukça fazla malzeme (bol miktarda çeşitli kurdeleler ve tül)... Balon kısmı ise tam bir fiyaskoydu. Balonlar o kadar kötüydü ki daha şişirilirken patlıyordu, Uğur ve Tolga gecenin geç saatlerinde 3-5 balon patlatmak suretiyle epey gürültü yaptılar. Neyse ki önceden uçan balon da sipariş etmiştim ve onlar düzgün geldi. 

Birinci doğum gününün bence olmazsa olmazları "1"'ler de bendeniz tarafından kesildi, yapıştırıldı, süslendi, bir miktar yardımla tabiii. Bir de tüm bunları hasta hasta yapmak en kötüsüydü. Evet evet hastaydık hem de çok, hem de ailecek. Önce tolga hastalanmıştı sonra doğum gününe 4-5 gün kala hüma ve ben hastalandık, ateşlendik, antibiyotiğe başladık. Hüma perişan oldu günlerce ilaç içirme fasılları, yemek yememesi ve hastalığın da etkisiyle serserme döndü çocuğum. İşte o kadar heveslenmeme ve tüm hazırlıkların aylar öncesinden planlanmasına rağmen hesapta olmayan hastalık nedeniyle tüm hazırlıklar ekstra zor ve doğum günü de ekstra buruk geçti aslında. Hüma uyuduktan sonra ben tüm hastalık yorgunluğu ve baş ağrısına rağmen birleri ve diğer hazırlıkları bitirmek için epey uğraştım. Bu aşamada tolganın pek yardımcı olduğunu söyleyemeceğim. Herşeyi ben planladım, yaptırdım vs.  Allahtan ki hüma doğum gününe kadar biraz toparlamış ve insanların katılımıyla moda girmişti.

 "1"ler

"1"ler ve diğerleri


Merdiveni de böyle değerlendirdik, güzel oldu bence :)

Evin içindeki özellikle salondaki her şey süslendi.

Uçan Balonlarımız Ortama Hareket Kattı

Bu arada Hüma Kuşu'na günler öncesinden Hüma'nın doğum günü geliyor, herkes gelecek Hüma'ya hediye getirecek, pasta olacak Hüma mum üfleyecek vs diye anlatmaya başlamıştım. Ve 1 demesini öğretmiştim. Hüma kaç yaşında dendiğinde 1 diyordu ve benim yaptığım çubuklu birleri elinde "bir bir" diyerek sallıyordu. Bunlar kesinlikle kendisinin hazırlıklı olması ve hatta hasta olmasına rağmen moda girmesinde etkili olan unsurlardı diye düşünüyorum.


Hüma'nın arkadaşları olmadığı için doğum günü daha çok büyüklerin katılımıyla geçti, bir tek Yağmur vardı, o da bizden hastalık kaparak tam da doğum gününde hastalanmak suretiyle pek ortalıklarda görünemedi. Bir de Zeynep ve Cenk tabii. Ama onlar artık abla, abi oldukları için pek muhatap olmadılar Hüma'yla.

Dayıyla doğum günü süslemelerini keşfetmece...

Kimse gelmeden poz vermece...



Hüma'nın Doğum Günü Hatırası ve baygın gözler
 


Efeniimm, Baby Shower'dı, Hüma'nın diş buğdayıydı derken ben kurabiye ve cupcake konusunda uzmanlaştım. Bu sefer şeker hamuru kullanmak istemedim ve kekleri kremayla süsledik. Bu arada keklerin üzerinde kullanılan kürdanların hepsi için görünen kuş figürlerinin çıktılarını kesip kürdanlara yapıştırmak suretiyle ben yaptım. Ayrıca İyi Fikir Atölyesinden istemiş olduğum puantiyeli ve çizgili fonların da kartona çıktılarını aldırmıştım. Onları da üzerlerine Hüma'nın fotoğraflarını yapıştırarak gelenlerin alıp götürebilecekleri bir anlamda küçük hediyeler haline getirdik. Bakınız merdivene ve diğer başka bir sürü yere yapıştırdığımız Hüma'nın fotoğrafları. Günün sonunda herkes beğendiği bir fotoğrafı alıp götürdü ve şimdi görüyorum ki bunlar insanların iş yerlerinde, odalarında vs duruyor o açıdan da başarılı bir çalışma oldu diyebilirim.  Bu aşamada Uğur ve Tolga epey çalıştılar. Son anda hazırladığım fotoğrafları bastırmayı unutunca mecburen daha çok bebeklik fotoğrafları kullanıldı bu işler için.

Bakınız tütüsüyle mutlu, kalabalıktan henüz sıkılmadan önce doğum gününün keyfini çıkaran Hüma Kuşu, Zeynep'in doğum günü albümündeki Happy Happy, Happy Birtday şarkısıyla coşuyor kendisi. Zaten günün sonunda happy demeyi öğrenmişti. 


Annesiyle Hüması

Annesi, Anneannesi, Hüması

Çekirdek Aile_Doğum gününden en sevdiğim fotoğraf


Bu arada pasta için de epeyce bir düşünüp araştırdım ve de sonunda http://www.masalsokak.com/'dan sipariş verdim. Pastanın üzerindeki süslemeyi de İyi Fikir Atölyesi'nin web sitesinde başka bir bebeğin doğum günü süslemelerinden esinlendik hatta diğer kuşlu süslemeleri de aynı şekilde. Renkler de Hüma'nın doğum günü konseptine uygun olarak seçildi. Pasta renk itibariyle istediğim canlılıkta değildi ama yine de görsel olarak uyum açısından iyiydi. Pastanın içi ise oldukça başarılıydı, çikolatalı fıstıklı, kreması vs oldukça güzel. Yalnız üzerindeki şeker hamuru o kadar kalındı ki iki katlı olmamasına rağmen neden bu kadar kalın olduğunu anlayamadım. o nedenle de kişi sayısına göre sipariş ettiğim pasta bence az geldi. Yani dışı büyük ama içi küçüktü. 


Şaşkın Hüma

Nedense 2 tane mum :)
Mumları ben önceden almayınca dayısı bulup getirdiği mumları kullandık, 2 tane almışken ikisini de kullandık demek ki...

İlk doğum günümde ben de pastamı mıncıklamışım Hüma'ya da mıncıklasın diye izin hatta destek verdik :) 

Misafirlerimiz







Fotoğrafları Uğur çektiği için onun için fotoğrafı yok maalesef, fotoğraflar için tekrar teşekkür ediyorum, çoğu ona ait.


AFTER PARTY 



Ganimetlerle parti sonrası




 Serbest bırakılan uçan balonlar ve 5 m tavan


"1"ler 


1 Yaş Hatırası

Bunları da Okuyabilirsiniz

4 yorum

  1. Anammm tütüsünü yesinler!
    Maşallah
    Nice mutlu yaşlara

    YanıtlaSil
  2. nice güzel doğum günlerine :) maşallah pek tatlı olmuş Hümacık tütüsüyle :)))

    YanıtlaSil
  3. Çoook tatlı Maşallah. Nice mutlu senelere..

    YanıtlaSil
  4. tipe bak yaaaaaaaaa :) maaaşallah, çok tatlı.. Allah nazarlardan korusun..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.