Çocuklara Film Tavsiyesi #1

By Kasım 26, 2015 , ,

Elsa Aşkına yazımda Hüma'ya Karlar Ülkesi dışında başka filmler izletme girişimlerimden bahsetmiştim :)) 
Bu aralar uzun metrajlı animasyon filmler izliyoruz, bahaneyle ben de izliyorum iyi oluyor. Mickey ve Minnie izlemekten gına geldiyse tavsiye ederim. Zaten ben animasyon film sevdiğim için bunların bir kısmını daha önce izlemiştim. 
Hey gidi Hüma Kuş daha doğmadan izlediğim bazı filmleri şimdi onunla izlemeye geldi sıra.. Zalimsin zaman :))
Anladığım kadarıyla Disney bir süredir klasik prenses hikayelerini tekrar ele alıyor ve yeniden çekiyor. Karlar Ülkesi de bu şekilde, bizim çocukluğumuzun çizgi filmi Karlar Kraliçesi'nden esinlenilerek çekilen filmlerden biri mesela.. 2015 yılında da Cinderalla tekrar çekilmiş. Biz yine sinemada yakalayamadığımızdan evde izledik. 
Film ile ilgili detaylar için IMDB'yi ziyaret edebilirsiniz.. Buyrun tık tık
Resmi fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.. Cinderalla hikayesini biraz ağlak bulduğumu itiraf etmekle birlikte yine de yeni versiyonu biraz daha keyifli diyebilirim. Özellikle Cinderella'nın mavi elbisesinin hastası olduk. 


Cinderella filmi Hüma açısından kötülük kavramıyla doğrudan bir yüzleşme oldu. Uzun bir süre üvey annenin davranışlarına bir anlam veremeyen Hüma Cinderella'nın sakladığı camdan ayakkabının üvey anne tarafından kırılması "ama neden kırdı anne neden?" soruları ve gözyaşları ile karşılandı. Çünkü kötü kalpli ya o, o yüzden yaptı dediğimde Hüma "hiii nee!! Kötü kalpli mi?" diye dehşete kapıldı. Bu arada Hüma'cığım film boyunca epeyce göz yaşı döktü :S

Ehh Cinderella'dan sonra dedim ki prenses prenses nereye kadar biraz da başka filmler izleyelim ve aklıma bence gelmiş geçmiş en iyi animasyon filmlerden biri olan Ratatouille geldi. Sanırım Türkçe'ye Aşçı Fare olarak çevirilmiş film 2007 yapımı.. Yaa Hüma'nın daha portakalda vitamin olduğu yıllar :))

Hüma başta izlemek istemedi ama izleyince de çok keyif aldı ve bundan sonra benim önerdiğim filmleri izleme kararı aldı. Bunu da aynen bu şekilde söyledi sonradan :))
Ratatouille filmini bilmeyen varsa hemen izlesin.. Kesinlikle çok eğlenceli bir film hem yetişkinler hem de çocuklar için.. Animasyon diyip geçmeyin kendisi IMDB'de 8 puan almış bir film yani lütfeen...

Tavsiyeler şimdilik bu kadar, siz izlemediyseniz bunları izleyin ben yakında yeni önerilerle geleceğim. Bu arada başka film önerisi olan varsa yorum kısmına paylaşsın ki biz de faydalanalım ama değil mi??

Bunları da Okuyabilirsiniz

4 yorum

  1. Shrek'in ilk filmi de prenses hikayesine farklı bir bakış açısıyla bakıyor bence. Huma sever mi bilmem ama Mine'cim ben sevmiştim. Shrek'i de seyretmeyi düşünebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shrek'i ben de çok severim yanlış hatırlamıyorsam ÖSS'ye gireceğim zaman izlemiştim hatta son gün :)) Hüma da bu yaz babasıyla izlemiş ve nefret etmiş Shrek'ten.. Sanırım prensesin yeşile dönüşmesine uyuz olmuş :D

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.