Başka Türlü Bir Yaşam

By Şubat 24, 2014 ,

Burada yaşamak vardı...
Reine-Norveç
Facebook'ta gördüm onedio'nun Avrupa'nın En Güzel Köyleri adı altında derlenmiş , çeşitli köy ve kasabalardan fotoğraflar var. Bu aralarında en beğendiğimiz oldu. Böyle bir manzaraya bakarak yaşamak insanın ruhuna epey iyi geliyordur diye düşündük. Tolga zaten hastası oldu. İnsan böyle bir yerde yaşlanmazmış gibi geliyor.
Böyle bir köyün var olduğunu gördükten sonra yan apartman manzaralı şehir hayatı gerçekten bizi mutlu ediyor mu diye düşünmek lazım belki de. Bunu biraz kendime biraz da herkese söylüyorum. Doğadan bu kadar kopuk, etrafı bu kadar yapay şeylerle çevrili bir şekilde yaşamak niye :( 
Keşke çocuklarımıza oyuncaktan çok doğanın içinde olabileceği, özgürce hareket edeceği bir yaşam sunabilsek. 
Bled-Slovenya
Bu nasıl güzel bir yer, nasıl güzel doğa ile bütünleşerek yerleşim kurulmuş. Biz de güya medeniyet için ağaç kesildiğini düşününce böyle yerler ütopya gibi geliyor insana... Ama burası gerçek bir yer, buralarda yaşıyor insanlar. 
Başka bir dünya mümkün, başka bir yaşam mümkün. Yeter ki iyilik, güzellik olsun insanların niyeti. 
Orjinal bağlantıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Bence mutlaka bakın, gözünüz gönlünüz açılsın hem de başka bir yaşamın mümkün olduğuna dair bir fikir, bir umut belirsin herkesin içinde. 

Bunları da Okuyabilirsiniz

4 yorum

  1. İşe bugün geri döndüm nerdeyse bur sene sonra. Bugün bu yazıyı okumasaydim iyiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa... kolay gelsin.. başlarda çok zor oluyor sonradan insan alışıyor bir şekilde.. ama her durumda zor, çok özlüyor Hüma beni tabii ben de onu. İş dışındaki saatlerde ne yapacağımı şaşırıyorum o yüzden.

      Sil
  2. Çalışan anne olmak zor ama mecburuz. Kızlarımiza örnek olacağız güçlü kariyer sahibi ve iyi annelik yapan kadınlar olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben başka türlü bir yaşamda örnek olabilmeyi isterdim. Ne kadar iyi olursak olalım bu saçma sistemin içine sıkışıp kalmışız ve bu şekilde onları da aynı sistemin içine çekiyoruz gibi hissediyorum :( şehir hayatından apartmanda yaşamaktan, adına medeniyet dediğimiz medeniyetsizlikten çok yoruluyorum.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.